Cursus Op weg naar 'Snel leren = Leuk leren'

Je kind leert in deze cursus hoe het een agenda kan gebruiken, het maakt kennis met mindmappen, leert geconcentreerder lezen, hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en handige manieren om woordjes te leren.

Cursus “Op weg naar Snel leren = Leuk leren”

Zit jouw kind in groep 7 of 8 van de basisschool of is het net gestart in de brugklas? Kan het wel wat ondersteuning gebruiken bij het ‘leren leren’? Meld je zoon/dochter dan nu aan voor de cursus OP WEG NAAR Snel leren = leuk leren!

Je kind leert in deze cursus hoe het een agenda kan gebruiken, het maakt kennis met mindmappen, leert geconcentreerder lezen, hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en handige manieren om woordjes te leren.

De cursus zorgt voor een stevige basis waardoor de overgang naar het voortgezet onderwijs soepeler verloopt. De cursus is los van de cursus Snel leren = leuk leren te volgen. De combinatie van de twee cursussen zorgt voor voldoende vaardigheden om de gehele studietijd sneller en slimmer te leren.

Op weg naar Snel Leren=Leuk leren

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus:

 • agendagebruik: wat is een geschikte agenda en hoe kun je je huiswerk het beste opschrijven?
 • soorten huiswerk onderscheiden en leren aanpakken
 • focuslezen, zodat je beter onthoudt wat je leest
 • kennismaking met mindmappen
 • sleutelwoorden in een tekst herkennen
 • hoofd- en bijzaken scheiden
 • snelle pictogrammen tekenen voor het gebruik in een mindmap
 • woordjes en begrippen leren met behulp van leerkaartjes

Duur van de cursus

De cursus bestaat uit 3 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur.

Kosten

 • De kosten bedragen €95,- voor de cursus (inclusief materiaal). Tijdens en tot zes weken na de cursus kunnen leerlingen en ouders voor vragen en ondersteuning terecht bij Praktijk JADE in de vorm van emailcoaching. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
 • Indien er behoefte is aan extra uitleg en oefening, dan kan individuele coaching aangevraagd worden. De kosten hiervoor bedragen €65,- per sessie (60 minuten). Ouders kunnen deze coachingssessies bijwonen.
 • Voor ouders is het ook mogelijk zelf een workshop snellezen en mindmappen van 3 uur te volgen. Hiervoor geldt een actietarief van €100,- (in plaats van €125,-) wanneer je kind de cursus volgt of heeft gevolgd.

Start cursus

Cursussen starten meerdere keren per jaar. De eerstvolgende cursus start in september.

Data:

maandagmiddag 19, 26 september en 3 oktober 2016 van 16.30-17.30 uur

Informatie en aanmelden

Mail voor meer informatie en aanmeldingen naar meike@praktijkjade-deventer.nl of bel 06- 402 56 875.

Voor Wie?

De cursus OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en voor leerlingen die net gestart zijn in de brugklas (vmbo t/m vwo). Ook in geval van dyslexie, ADHD en/of hoogbegaafdheid is de cursus zeer geschikt.

Praktische informatie

 • De cursus wordt gegeven in een groep van 2-5 leerlingen. Het is mogelijk de cursus individueel te volgen. In dat geval geldt het uurtarief van €65,-.
 • Voor de start van de cursus vindt er een korte intake met de ouders en de leerling plaats.
 • Deelnemers krijgen na elke bijeenkomst huiswerk mee. Dit huiswerk bestaat uit het oefenen van vaardigheden die in de les aan bod zijn geweest. De tijdsinvestering bedraagt ongeveer 10-15 minuten per dag.
 • Het traject bevat een terugkoppeling vanuit de trainer aan het eind van de cursus.
 • Na de cursus worden ouders en leerlingen gevraagd een evaluatieformulier in te vullen en ontvangt de leerling een deelnamecertificaat.
 • Indien je je kind op het voortgezet onderwijs aanmeldt voor de vervolgcursus Snel leren = leuk leren ontvangt je kind het cursusboek ter waarde van €29,95 gratis.

 

Aanmelden

Wil je je kind aanmelden voor de cursus OP WEG NAAR Snel leren = leuk leren? Vul dan het aanmeldingsformulier in.

 

Kennismaken?

Wil je eerst kennismaken of met mij van gedachten wisselen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Orthopedagogische Praktijk Jade en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

U bent succesvol ingeschreven!

Hulp nodig?