Opvoedcoaching aan Leerkrachten & Pedagogisch Medewerkers

Word gecoacht in je moeilijke vraagstukken en blijf vakbekwaam

Opvoedcoaching aan Leerkrachten en Pedagogisch Medewerkers

Wil je als leerkracht of pedagogisch medewerker gecoacht worden in het omgaan met kinderen die veel van je vragen, jouw ´moeilijke´ groep of in de samenwerking met je collega´s? Of wil je bepaalde dingen veranderen in je manier van werken of in de omgang met de kinderen uit je groep en weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Dan ben je bij JADE aan het juiste adres.

Intelligentieonderzoek deventer

Wat is opvoedcoaching voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers?

Opvoedcoaching is een laagdrempelige en kortdurende vorm van hulpverlening aan leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Afhankelijk van de hulpvraag wordt er alleen met de leerkracht/pedagogisch medewerker, met een team of met de hele groep gewerkt. We werken vaak met de hele groep (systemisch), omdat we ervan uitgaan dat de verschillende groepsleden invloed op elkaar hebben.

Tijdens de coaching wordt oplossingsgericht gewerkt. Dit wil zeggen dat het accent ligt op de kwaliteiten en leerdoelen van ieder groepslid. We onderzoeken hoe het jou/jullie lukt om bepaalde situaties goed te laten verlopen en proberen deze ervaringen uit te breiden naar andere situaties. Dit doen we onder andere door middel van gesprekken, opdrachten, spelvormen, ontspanningsoefeningen en/of creatieve activiteiten. Daarnaast zijn aspecten uit de geweldloze communicatie en het neuro-linguistisch programmeren (NLP) verweven in de coaching.

De coaching kan ook bestaan uit praktische opvoedondersteuning, waardoor je de spontane ontwikkelingsmomenten van je kind(eren) beter leert herkennen en stimuleren. Ook psycho-educatie over de ontwikkeling van kinderen kan deel uitmaken van de begeleiding.

Je leert inspelen op en samenwerken met je kind(eren) om zo tot oplossingen te komen die voor jou werken. In de coaching proberen we de onderlinge communicatie te verbeteren, jouw draaglast te verminderen en jouw draagkracht te vergroten.

De hulp van JADE kan tevens ingeschakeld worden door scholen of kinderdagverblijven om professionele opvoeders te begeleiden. Het verzorgen van inloopochtenden, themabijeenkomsten, ouderavonden, pedagogisch spreekuren en het geven van opvoedcursussen behoort ook tot de mogelijkheden.

Duur

 • Een coachingstraject bestaat over het algemeen uit 5 tot 10 sessies.
 • Sessies duren 60 minuten. Per sessie wordt 15 minuten voorbereidings- en verwerkingstijd in rekening gebracht. Hierin wordt ook de verslaglegging van de coaching gedaan. Indien de werkzaamheden de 15 minuten overschrijden, dan worden deze extra in rekening gebracht.

Kosten

De kosten bedragen €75,- per sessie.

Aanmelden

 • Wil je jezelf, je team of je groep aanmelden voor opvoedcoaching? Vul dan het aanmeldingsformulier op de website in en stuur dit per mail op naarmeike@praktijkjade-deventer.nl. Nadat je het aanmeldingsformulier hebt ingevuld en verzonden hebt, wordt er binnen drie werkdagen contact met je opgenomen om de aanmelding te bespreken. Je kunt ook bellen naar 06-402 56 875. We kunnen dan direct een afspraak maken voor een intakegesprek.
 • Wil je eerst met mij kennismaken, dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt maximaal 30 minuten en vindt plaats bij JADE. Er zijn geen kosten aan verbonden. Besluit je daarna om je aan te melden voor coaching, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek.

JADE helpt bij vragen als:

 • Hoe kan ik omgaan met het gedrag van mijn kind(eren)?
 • Hoe kan ik meer ontspannen leren lesgeven en opvoeden?
 • Hoe kan ik me zekerder gaan voelen als leerkracht of groepsleider?
 • Hoe kan ik op een positievere manier leren communiceren met mijn kinderen?
 • Hoe kan ik omgaan met de werkdruk van mijn baan?
 • Hoe kan ik op een prettigere manier samenwerken met mijn collega’s?

Praktische informatie

 • Na aanmelding wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek gaan we na wat de hulpvraag is. Soms zijn er verschillende hulpvragen. We onderzoeken dan samen welke hulpvraag het belangrijkste is. Het intakegesprek duurt één à anderhalf uur.
 • Het intakegesprek vindt plaats bij JADE in Deventer. In overleg is het mogelijk een intakegesprek op je werkplek te laten plaatsvinden.
 • Aan het begin van de coaching worden een behandelplan en een behandelovereenkomst opgesteld.
 • De coachingssessies vinden plaats op de praktijk of op je werkplek. Je mag hierin zelf je voorkeur aangeven.
 • Je bepaalt aan het eind van een sessie zelf of je een nieuwe afspraak wilt maken en hoeveel tijd je tussen de sessies wilt hebben.
 • Na vijf sessies vindt er een tussenevaluatie plaats waarin het behandelplan en de voortgang worden besproken. In veel gevallen is er al een positieve verandering waarneembaar.
 • Indien nodig volgt er nog een aantal sessies. Deze sessies vinden één keer per twee/drie weken plaats, afhankelijk van de ondersteuningsbehoefte. Na vijf sessies volgt weer een evaluatiegesprek en wordt bekeken of de coaching afgesloten kan worden.
 • Meestal voel je zelf goed aan wanneer je zelf weer verder kunt. De coaching wordt dan afgesloten.

Onderzoek Aanvragen

Wilt u een onderzoek aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier in.

Kennis Maken?

Wil je eerst kennismaken of met mij van gedachten wisselen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Orthopedagogische Praktijk Jade en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

You have Successfully Subscribed!