Spa & Wellness

Onderzoek

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, viva la vida.

Reflexintegratie

Als baby word je geboren met bepaalde automatische, reflexmatige bewegingen. Deze bewegingen vormen de basis voor de verdere ontwikkeling van onze hersenen. In het begin van ons leven dienen deze reflexen voor bescherming en overleven, omdat we nog geen bewust gecontroleerde bewegingen kunnen maken. In de eerste levensjaren ontwikkelen deze primaire reflexen zich naar meer doelgerichte bewegingen en zorgen ze ervoor dat we bewust kunnen handelen. De primaire reflexen worden geïntegreerd en daarmee wordt de volgende stap in de ontwikkeling mogelijk. Daarnaast zijn er levenslange reflexen die een belangrijke rol blijven spelen in ons dagelijks functioneren en handelen.

Tekenanalyse

Analytische Tekentherapie is een vorm van therapie die gestoeld is op de psychoanalytische en psychodynamische theorie. Het is een vorm van psychotherapie, met de tekening als middel, om onverwerkte ervaringen en innerlijke conflicten te verwerken. Tijdens het tekenen is er sprake van een verlaagd bewustzijn waardoor onverwerkte processen aan de oppervlakte kunnen komen en verwerkt kunnen worden. Hetgeen over de tekening wordt verteld en het getekende beeld vullen elkaar daarbij aan. De therapie is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Of iemand kan tekenen is niet van belang, ieder beeld geeft informatie.

Motorische Remedial Teaching

MRT of motorische remedial teaching is een oefenmethode voor kinderen die hun motorische ontwikkelingsfasen niet helemaal goed doorlopen hebben. Iedereen heeft weleens gehoord van grove- en fijne motoriek, maar er zijn nog meer fasen in de motoriek. Een goede motorische ontwikkeling geeft niet alleen balans in je lichaam, maar ook balans in je hersenwerking.

Ervaringen Praktijk Jade

Onderzoek naar Intelligentie en Hoogbegaafdheid

Orthopedagogische Praktijk JADE onderzoekt de leermogelijkheden van je kind en kijkt of hij/zij voldoende wordt uitgedaagd

Onderzoek naar de Concentratie en Taak-Werkhouding

Kinderen snel afgeleid of moeite met een langdurige instructie? Orthopedagogische Praktijk Jade biedt een oplossing.

Onderzoek naar Sociaal- Emotionele Ontwikkeling

Wil je weten hoe het met de concentratie en taak-werkhouding van je kind gesteld is, dan kun je een handelingsgericht onderzoek aanvragen.

Skilled Staffs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo, viva la vida.

Onderzoek naar Leerproblemen en Dyslexie

Orthopedagogische Praktijk JADE onderzoekt leerproblemen en dyslexie en helpt verder

Luxury Service

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo, viva la vida.

Spa & Wellness

Let's Keep In Touch

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, viva la vida.

Prestatiecodes

  • 24500 Behandeling psychotherapie
  • 24514 Behandeling creatieve therapie
  • 24005 Behandeling overige natuurgeneeskunde
  • 24515 Behandeling psychomotore kindertherapie

© 2024 Orthopedagogische Praktijk JADE | Koningin Wilhelminalaan 13 | 7433 CD Schalkhaar | Tel: 06 44 29 30 28 |