Quantum Reflex Integratie (QRI)

Ervaring met het gebruik van de Harmonic Laser

door Hilde Klein Verheul

Sinds een aantal maanden werk ik met de Harmonic laser. De Harmonic laser is een zogeheten ‘low level laser’, waarmee onder andere reflexen behandeld kunnen worden. Meer dan 5000 wetenschappelijke studies tonen de veiligheid en nut van het gebruik van een laag frequente laser bij een verscheidenheid aan klachten.

De Harmonic Laser is ontwikkeld door Bonnie Brandes uit America. Het is niet alleen een laser bestaande uit drie soorten licht die ieder op een andere niveau in ons lichaam zijn werking doet, het biedt ook de mogelijkheid van CTM (geluidsfrequentie oplopend van 0 to 2000 Herz en weer terug) en het toevoegen van een extra frequentie. Bij deze frequenties gaan we ervan uit dat alles uit trilling bestaat, zo ook de organen in ons lichaam. Alles heeft een eigen trilling/ frequentie. Bij het gebruik van de laser gaan we ervan uit dat ons lichaam oppakt wat het op dat moment kan verwerken.

Sinds ik met reflexintegratie werk (en dat is inmiddels alweer 6 jaar) ben ik op zoek naar tools om verschillende ‘soorten’ cliënten te kunnen bedienen. Een van de voordelen van het gebruik van de laser is dat de cliënt in principe alleen hoeft te blijven liggen. Een cliënt hoeft niet in ingewikkelde posities te zitten en/of bewegingen uit te voeren die nog moeilijk zijn. Een ander voordeel is dat de cliënt in principe niet hoeft te worden aangeraakt. Voor sommige personen is aanraking nog te onveilig en is het werken met de QRI een fijne manier om met reflexintegratie te werken. Ten derde worden, tijdens één sessie, meerdere reflexen behandeld in een specifieke volgorde (met QRI wordt ervan uitgegaan dat een cluster van reflexen bijdraagt aan een bepaalde klacht). En ten vierde is het zo dat gebruik van de laser nagenoeg zonder bijwerkingen is. Wat een mooie tool!

Zie hier meer informatie over QRI Nederland:

https://qri-nederland.nl/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR29uckGHNtkVt33niDfoK0Lj2ZMlUrmqImyS8BdaGCdprRBmmGgx-tv1Fs_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

Misschien ook interessant

Prestatiecodes

  • 24500 Behandeling psychotherapie
  • 24514 Behandeling creatieve therapie
  • 24005 Behandeling overige natuurgeneeskunde
  • 24515 Behandeling psychomotore kindertherapie

© 2024 Orthopedagogische Praktijk JADE | Koningin Wilhelminalaan 13 | 7433 CD Schalkhaar | Tel: 06 44 29 30 28 |