Wie ben ik

Orthopedagoog

Hilde Klein-Verheul

Mijn naam is Hilde Klein-Verheul, praktijkeigenaar en orthopedagoog bij JADE. Ik ben getrouwd, moeder van drie zoons (twee jongens van 7 jaar en een zoon van 2 jaar) en woonachtig in ons mooie Schalkhaar.

Achtergrond

Na de studie Pedagogische Wetenschappen (specialisatie Orthopedagogiek, richting Gezin en Gedrag) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik de vierjarige opleiding Analytische Teken Therapie gevolgd. 

Mijn interesse in dieperliggende oorzaken van verschillende problematieken heeft me gebracht bij reflexintegratie. Moeilijkheden op het gebied van gedrag, leren, motoriek en ook de sociaal-emotionele ontwikkeling kunnen het gevolg zijn van niet geïntegreerde primaire reflexen.  

Werkervaring

Na ruim 10 jaar werkervaring in verschillende settingen, waaronder diagnostisch medewerker bij een GGZ-instelling, werkgroepdocent Pedagogische Wetenschappen en dyslexiebehandelaar bij een schoolbegeleidingsdienst, ben ik eind 2017 voor mijzelf begonnen. Eerst als zzp'er in dienst bij een tweetal praktijken, waaronder JADE. In 2019 ben ik eigenaresse geworden van deze prachtige praktijk.

Sinds schooljaar 2022-2023 werk ik een dag in de week als gedragswetenschapper passend onderwijs in de Noordoostpolder.

Werkdagen

dinsdag, donderdag en vrijdag

Een tekening en het lichaam kunnen uitdrukken dat wat met woorden (nog) niet gezegd kan worden.

Natuurgeneeskundig therapeut

Josine Bandsma

Ik ben Josine Bandsma, natuurgeneeskundig therapeut, trotse moeder van vier kinderen en twee kleinkinderen en woonachtig in Zutphen.

Achtergrond

Als natuurgeneeskundig therapeut heb ik mij de laatste jaren steeds meer toegelegd op de fysieke basis van problemen en dan met name de motoriek en hersenwerking. Mijn specialisatie ligt bij onderzoek van en het begeleiden van hoogbegaafdheid, beelddenken, leer- en gedragsproblemen. In mijn behandelingen maak ik onder meer gebruik van de Dorn methode, reflexintegratie en motorisch remedial teaching. Naast mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut bij praktijk Jade heb ik in Zutphen en Deventer mijn eigen praktijk genaamd Praktijk Beste Basis. Tevens werk ik als docent generieke vakken in het middelbaar onderwijs.  

Werkdagen

woensdag, vrijdag en zaterdag

Prestatiecodes

  • 24500 Behandeling psychotherapie
  • 24514 Behandeling creatieve therapie
  • 24005 Behandeling overige natuurgeneeskunde
  • 24515 Behandeling psychomotore kindertherapie

© 2024 Orthopedagogische Praktijk JADE | Koningin Wilhelminalaan 13 | 7433 CD Schalkhaar | Tel: 06 44 29 30 28 |