Over JADE

Orthopedagoog

Hilde Klein-Verheul

Mijn naam is Hilde Klein-Verheul, praktijkeigenaar en orthopedagoog bij JADE. Ik ben getrouwd, moeder van drie zoons (twee jongens van 7 jaar en een zoon van 2 jaar) en woonachtig in ons mooie Schalkhaar.

Achtergrond

Na de studie Pedagogische Wetenschappen (specialisatie Orthopedagogiek, richting Gezin en Gedrag) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik de vierjarige opleiding Analytische Teken Therapie gevolgd. 

Met de tekentherapie in mijn rugzak was de stap naar reflexintegratie in 2018 een logische stap. Want tekeningen en ons lichaam kunnen uitdrukken dat wat met woorden (nog) niet gezegd kan worden. 

Na ruim 15 jaar werkervaring in verschillende settingen, waaronder diagnostisch medewerker bij een GGZ-instelling, werkgroepdocent Pedagogische Wetenschappen en dyslexiebehandelaar bij een schoolbegeleidingsdienst, ben ik eind 2017 voor mijzelf begonnen. Eerst als zzp'er in dienst bij een aantal praktijken. In 2019 heb ik praktijk JADE overgenomen.

Een tekening en het lichaam kunnen uitdrukken dat wat met woorden (nog) niet gezegd kan worden.

Natuurgeneeskundig therapeut

Josine Bandsma

Achtergrond

Als natuurgeneeskundig therapeut heb ik mij de laatste jaren steeds meer toegelegd op de fysieke basis van problemen en dan met name de motoriek en hersenwerking. Mijn specialisatie ligt bij onderzoek van en het begeleiden van hoogbegaafdheid, beelddenken, leer- en gedragsproblemen. In mijn behandelingen maak ik onder meer gebruik van de Dorn methode, reflexintegratie en motorisch remedial teaching. Naast mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut bij praktijk Jade heb ik in Zutphen mijn eigen praktijk genaamd Praktijk Beste Basis. Tevens werk ik als docent generieke vakken in het middelbaar onderwijs.  

Prestatiecodes

  • 24500 Behandeling psychotherapie
  • 24514 Behandeling creatieve therapie
  • 24005 Behandeling overige natuurgeneeskunde
  • 24515 Behandeling psychomotore kindertherapie

© 2024 Orthopedagogische Praktijk JADE | Koningin Wilhelminalaan 13 | 7433 CD Schalkhaar | Tel: 06 44 29 30 28 |