Over Praktijk Jade

Meer informatie over de personen achter Praktijk Jade
Hilde Klein-Verheul

Hilde Klein-Verheul

orthopedagoog

Mijn naam is Hilde Klein-Verheul, praktijkeigenaar en orthopedagoog bij JADE. Ik ben getrouwd en moeder van drie zoons.

Na mijn studie Pedagogische Wetenschappen (specialisatie Orthopedagogiek, richting Gezin en Gedrag) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik de vierjarige opleiding Analytische Tekentherapie gevolgd. Deze beide opleidingen hebben mij een brede en tegelijk verdiepende zienswijze gegeven ten aanzien van psychologische problemen. 

Na ruim 10 jaar werkervaring in verschillende settingen, waaronder diagnostisch medewerker bij een GGZ-instelling, werkgroepdocent Pedagogische Wetenschappen en dyslexiebehandelaar bij een schoolbegeleidingsdienst, ben ik eind 2017 voor mijzelf begonnen. 

Mijn werkwijze kan het best omschreven worden als eclectisch. Dat houdt in dat ik kijk naar het kind en de ouders die voor mij zitten en dat ik mijn aanpak aan hen aanpas. Vaak  betekent dit dat ik meerdere methodieken met elkaar combineer. Ik werk veel met behulp van spel en tekeningen, vaak in combinatie met oplossingsgerichte en cognitief-gedragstherapeutische technieken. Sinds februari 2018 geef ik ook behandelingen reflexintegratie. Een kind is onderdeel van een gezinssysteem, ouders worden dan ook betrokken bij een behandeltraject.

Het werken met tekeningen en reflexen ervaar ik als bijzonder waardevol, doordat de tekening en het lichaam kunnen uitdrukken dat wat met woorden (nog) niet gezegd kan worden.

Werkdagen: maandag, dinsdag en vrijdag

Josine Bandsma

Josine Bandsma

natuurgeneeskundig therapeut

Ik ben Josine Bandsma. Als natuurgeneeskundig therapeut heb ik mij de laatste jaren steeds meer toegelegd op de fysieke basis van problemen en dan met name de motoriek en hersenwerking. Mijn specialisatie ligt bij onderzoek van en het begeleiden van hoogbegaafdheid, beelddenken, leer- en gedragsproblemen. In mijn behandelingen maak ik onder meer gebruik van de Dorn methode, reflexintegratie en motorisch remedial teaching. Naast mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut bij praktijk Jade heb ik in Zutphen mijn eigen praktijk genaamd Praktijk Beste Basis. Tevens werk ik als docent generieke vakken in het middelbaar onderwijs.  

Werkdagen: woensdag en zaterdag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Orthopedagogische Praktijk Jade en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

U bent succesvol ingeschreven!

Hulp nodig?