Tekenanalyse en Analytische tekentherapie

Analytische Tekentherapie is een vorm van therapie die gestoeld is op de psychoanalytische en psychodynamische theorie. Het is een vorm van psychotherapie, met de tekening als middel, om onverwerkte ervaringen en innerlijke conflicten te verwerken. Tijdens het tekenen is er sprake van een verlaagd bewustzijn waardoor onverwerkte processen aan de oppervlakte kunnen komen en verwerkt kunnen worden. Hetgeen over de tekening wordt verteld en het getekende beeld vullen elkaar daarbij aan. De therapie is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Of iemand kan tekenen is niet van belang, ieder beeld geeft informatie.

We werken met spontane tekeningen, maar ook met opdrachten. Dit kunnen tekeningen zijn van concrete situaties, abstracte tekeningen of metaforen.

Tekenanalyse of tekentherapie kan onderdeel zijn van de orthopedagogische behandeling, maar kan ook als diagnostisch middel (tijdens diagnostisch onderzoek) een indruk geven van de cognitieve ontwikkeling en emotionele problematiek.

Zie hier voor meer informatie met betrekking tot Analytische tekentherapie.

  Behandelaar

  Deze vorm van behandeling wordt gegeven door Hilde. 

   Duur van een behandeling

   Een behandeling duurt een uur. Meestal komt je kind eens in de twee, drie weken. 

   Kosten en vergoeding

   • De kosten bedragen €85,- per uur.
   • Deze vorm van behandeling valt onder de complementaire zorg en kan zodoende, afhankelijk van uw zorgverzekering en polis, vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Wilt u meer weten over vergoeding van deze vorm van behandeling, neemt u dan gerust contact op via info@praktijkjade-deventer.nl of 06-44293028. Ook op onze pagina Tarieven en vergoedingen vindt u meer informatie over vergoedingen.

   Schrijf je in voor de nieuwsbrief

   Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Orthopedagogische Praktijk Jade en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

   U bent succesvol ingeschreven!

   Hulp nodig?