Tekenanalyse en Analytische tekentherapie

Analytische Tekentherapie is een vorm van therapie die gestoeld is op de psychoanalytische en psychodynamische theorie. Het is een vorm van psychotherapie, met de tekening als middel, om onverwerkte ervaringen en innerlijke conflicten te verwerken. Tijdens het tekenen is er sprake van een verlaagd bewustzijn waardoor onverwerkte processen aan de oppervlakte kunnen komen en verwerkt kunnen worden. Hetgeen over de tekening wordt verteld en het getekende beeld vullen elkaar daarbij aan. De therapie is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Of iemand kan tekenen is niet van belang, ieder beeld geeft informatie.

We werken met spontane tekeningen, maar ook met opdrachten. Dit kunnen tekeningen zijn van concrete situaties, abstracte tekeningen of metaforen.

Tekenanalyse of tekentherapie kan onderdeel zijn van de orthopedagogische behandeling, maar kan ook als diagnostisch middel (tijdens diagnostisch onderzoek) een indruk geven van de cognitieve ontwikkeling en emotionele problematiek.

Zie hier voor meer informatie met betrekking tot Analytische tekentherapie.

Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Orthopedagogische Praktijk Jade en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

U bent succesvol ingeschreven!

Open chat
Hulp nodig?